Rólunk

A Sieg-Bau Építőipari Kft. 2003. évben alapított társaság. A Kft. 100% magyar tulajdonosi körrel rendelkező családi vállalkozás.

 A kezdeti időszakban a fő tevékenység elsősorban az ország területén újonnan épülő ipari létesítmények, irodaházak, bevásárlóközpontok szellőzéséhez, klímatizálásához szükséges légtechnikai vezetékrendszerének helyszíni szerelése volt. 
2006-ban, a Szolnoki Ipari Park területén épült, új beruházásként megvalósuló 1200 m2 gyártócsarnok átadásával a tevékenységi profil kibővül a légcsatornarendszerek elemeinek gyártásával. 

 A légtechnikai vezetékrendszer kivitelezésén túlmenően a Kft. foglalkozik egyéb ipari (por, füstgáz, olajköd, emulzió és egyéb) technológiai rendszerek gyártásával és szerelésével.

A rendelkezésre álló  gyártástechnológia (plazma- és lézervágás, CNC élhajlítás, védőgázas hegesztés) lehetővé teszi különféle alapanyagok (acél, horganyzott acél, nemesacél, ill. alumínium) megmunkálását. A standard légtechnikai elemek (négyszög és kör keresztmetszetű csövek, idomok, szabályzók, hangcsillapítók, homlokzati zsaluk, stb.) gyártásán túlmenően, a legváltozatosabb egyedi igények szerinti termékek előállítását vállaljuk, felületkezelt kivitelben is.

Az eltelt évek sikeresnek mondható üzletpolitikája következtében, megrendelői körünkben tudhatunk számos külföldi vállalkozást is, elsősorban japán és német tulajdonú társaságokat.(Geico Taikisha Europe Ltd., Marubeni Hungary Kft., Takenaka Europe GmbH, Kraftszer Kft., Imtech Kft./TGS Engineering Kft., KÉSZ Kft.)
Ennek köszönhetően több magyarországi nagyberuházás légtechnikai és technológiai vezetékrendszerének kivitelezésében vettünk és jelenleg is veszünk részt.

Társaságunk kivitelezésében készült a gönyüi EON erőmű szellőző rendszere, a kecskeméti Mercedes gyár festőüzem négyszög légcsatornáinak jelentős része, gyártottuk és szereltük a székesfehérvári DENSO, az esztergomi SUZUKI, a dunavarsányi IBIDEN 1. és 2. számú gyár technológiai rendszereit, továbbá részt vettünk például budapesti Millenniumi Városközpont szinte valamennyi új irodaépületének kivitelezésében.

2012-ben fejeztük be a szentgotthárdi OPEL gyár új, motorgyártó üzemrész olajköd, emulzió és száraztechnológia elszívó vezetékrendszereinek kiépítését. Ugyancsak ezen év munkája győri AUDI gyár G80 csarnok logisztikai rész szellőzésének kivitelezése, továbbá a G55 csarnok présüzem olaj- és ködelszívás rendszereinek kivitelezése. 

IBIDEN Dunavarsány 3. számú gyár technológiai és porelszívásának kiépítése, valamint a győri AUDI gyár területén az új G61 jelű csarnok légtechnikai rendszerének gyártása és szerelése, továbbá a régi gyárterület G1-10 jelű gyártócsarnokok légtechnikai gépház átépítéshez szükséges légcsatorna elemek gyártása a 2013 év jelentősebb munkái.
2014 év fontosabb munkái az IBIDEN 4. számú gyár  technológiai elszívó rendszerének kiépítése, a szolnoki Béres gyógyszergyár felújítási munkái, az EAGLE OTTAWA gyárbővítés szellőzés szerelési munkái.

2015 évben kivitelezett munkák közül jelentős a szolnoki EAGLE OTTAWA új gyár építés légtechnika komplett kivitelezése.
2016 évi munkák: Kecskemét új fogászati centrum szellőzési rendszerének kivitelezése és a tatai NHK projekt légcsatornáinak szállítása.

Cégünk a dunavarsányi japán IBIDEN gyárakban (1-4.sz.) általa kiépített technológiai portechnikai vezetékrendszerek folyamatos karbantartását,(átépítéseket) is végzi.

Időközben a Szolnoki Ipari Park területén működő telephelyünkön  ÉAOP-1.1.1/D-2009-0089 pályázat keretében épített 1000 m2 alapterületű újabb gyártócsarnok építési beruházást valósítottunk meg  2012. év elejei átadással.  A tevékenységünket tovább bővítettük újabb termelőgép beszerzési beruházásokkal. Beindítottuk korcolt spirálcsövek gyártását, fémmegmunkálási technológiánkat bővítettük stancoló berendezés beszerzésével.

Az új gyártócsarnokba 2013. első negyedévében beüzemeltük a porfestő üzemrészt, mely lehetővé tette termékkörünk kibővítését, a nagy tisztaságfokú (un: steril) rendszerekbe építendő elemek gyártásával. A Németországból áttelepített korszerű festőtechnológia a legmagasabb minőségű követelményeket biztosítja a meglévő és jövendőbeli ügyfeleink kiszolgálására. 
A Sieg- Bau Építő Kft  2013-2014-2015 évi eredményei alapján megkapta a BISNODE GROUPP nemzetközi  „AAA” cégminősítést, illetve szerepel a „ Megbízható Cégek” magyarországi listájában.

További elnyert pályázatok:

2017

A GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00702-es kódszámú sikeres pályázatunk keretében fejlesztettük telephelyünket egy árurakodó csarnok és egy megújuló energiaforrást biztosító napelem rendszer kiépítésével, továbbá korszerűsítettük gépparkunkat több nagy értékű kézi hegesztőgéppel és automata berendezéssel.

2018

Immáron a Sieg-Bau Kft. részét képező, korábbi leányvállalatunk sikeresen pályázott a GINOP-2.1.8-17-2018-03572-es kódszámú pályázat keretében és vásárolt 50%-os támogatási intenzitással az Európai Regionális Fejlesztési Alap jóvoltából egy ELENA ONE típusú, német gyártmányú automata vonalhegesztő berendezést és egy impulzus kézi ponthegesztőt.

2020

Cégünk ismét sikeresen pályázott. A GINOP-1.2.8-2020-02175-ös kódszámú, szintén az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatását élvező szerződés keretében beruháztunk egy, a munkákat felgyorsító és rendkívüli módon megkönnyítő Xlase G3015E típusú lézervágó gépre.

2021

Ebben az évben sem maradt el a siker. Az ÉPÍTŐ-2.2021-es kódszámú pályázatunk megvalósítása jelenleg is folyamatban van. Célunk gépparkunk az irányú fejlesztése, hogy Vevőinknek minél szélesebb termékskálát és annál rövidebb szállítási határidőt biztosíthassunk.

 

A fejlődést és a stabilitást jól reprezentálja a Társaság „saját” tőkéjének alakulása is:

Üzletfilozófiánk:

  • Az adott szó kötelez.
  • Nem tartozunk soha senkinek.
  • Célunk tevékenységünkben azon hibák csökkentése, melyek hatással vannak arra, ami a  vevőinknek fontos. 
  • Fontos az üzletfeleink, beszállítóink, alvállalkozóink és saját cégünk, valamint alkalmazottaink biztonsága.

Reméljük hamarosan az Önök cégét is partnereink között üdvözölhetjük.